Український Національний Комітет

Діяльність(2007-2010)
Захиститись Бути здоровим Саморозвиватись Відпочивати Побутове
Зображення Файли Статті
Партія Контреліта
Категорії
Захиститись [19]
Бути здоровим [6]
Саморозвиватись [0]
Відпочивати [0]
Побутове [10]
S2 Омега
Пошук
Головна » Захиститись
Порада 1
Я хочу бути грамотним та завжди захищеним споживачем

Найперша порада споживачеві, навіть - ПЕРША ЗАПОВІДЬ: завжди необхідно зберігати документи, що підтверджують факт купівлі-продажу.

Це можуть бути договори, квитанції, чеки, жетони, акти виконаних робіт, свідоцтва суб’єктів підприємницької діяльності, правила, наприклад, правила страхової діяльності, рекламні обіцянки в газетах, буклетах, фотографії, відеокадри, запис на диктофоні, медичні документи, рецепти і т.п. З документів, які ви маєте у паперовому вигляді, слід обов’язково зробити ксерокопії.

Чим більше буде у вас таких документальних доказів, тим більше шансів на успіх матимете для відстоювання своїх прав споживача у разі їх порушення.

Порада 2
Mої права споживача порушені

Крок перший:

Відразу необхідно написати заяву-претензію про порушення з вимогою щодо відновлення права на адресу керівника організації-порушника (директора магазину, керівника компанії і т.п.) чи на і ... Читати далі »
Категорія: Захиститись | Переглядів: 1997 | Додав: Lord_Faust | Дата: 31.01.2012


У пошуках роботи киянка Ганна Андрійчук, 35 років, телефонувала за оголошеннями.

Після дзвінка на номер з Інтернет-сайту з її рахунку на мобільному зняли 45 грн. Вона набирала номер із кодом 703.

Оператор ставила стандартні запитання. Розмовляли 3 хвилини.

"На початку заговорив скоромовкою автовідповідач. Я ледве здогадалася, що йдеться про ліцензії та вартість хвилини розмови", - розповіла Ганна.

Такі ж платні лінії застосовують для телевізійних розіграшів, спілкування з ворожками в прямому ефірі тощо.

"Ведуча зазиває глядачів назвати слово з шести букв, виставлених по колу на екрані. Слово простеньке, я за пару секунд здогадався. Ще здивувався, що інші не дзвонять. По мобільному набираю номер з екрану. Зв'язок обірвався. А з мого рахунку зняли 6 гривень. Тоді я два рази подзвонив з домашнього телефона. Знову обірвалося. Пот ... Читати далі »
Категорія: Захиститись | Переглядів: 1440 | Додав: unk | Дата: 05.12.2011


Визначити, що на телефоні живе "жучок", непідготовленому користувачеві досить важко. Однак є кілька ознак, які можуть опосередковано підтвердити факт наявності "прослушки".


  1.  Висока температура батареї

  Якщо акумулятор вашого телефону гарячий - це значить, що він активно розряджається.  Це нормально під час розмови, але якщо до апарату ніхто не торкався протягом пари годин, а він все одно залишається відчутно теплим, значить, всередині нього щось відбувається, наприклад, працює шпигунська програма.

  2.  Телефон занадто швидко розряджається

  Цей пункт випливає з попереднього: якщо батарея розряджається дуже швидко, особливо, якщо телефоном не користувалися більше звичайного, значить всередині нього працює якийсь потенційно небезпечне додаток.  Однак пам'ятайте, що з часом акумулятори ... Читати далі »
Категорія: Захиститись | Переглядів: 1430 | Додав: unk | Дата: 16.11.2011

Щоб змусити покупця купити якомога більше, магазини застосовують кілька прийомів,  розповідає маркетолог Владислав Шестерняк, 23 роки.

Він працює в торгівлі з 18 років. Починав торговим представником: продавав по офісах та багатоповерхівках парфуми та дрібне приладдя. Тепер має замовлення супермаркетів.

— Головне — змусити людину взяти товар у руки. 70 відсотків жінок, які не хотіли купувати, потримавши хвилину флакон дешевих духів, потім купували ще й радили знайомим.

Пополудні 27 жовтня з Владиславом заходимо у супермаркет "Велика кишеня" на пл. Перемоги. Пояснює, маркетологи розробляють шлях прямування покупця від входу до каси.

— Дивіться, одразу при вході в зал — полиці з фруктами. Така сама схема розстановки у "Біллі", "Сільпо", "Фуршеті". Фрукти дають аромат. Покупцеві буде приємно знаходитись в магазині. Часто біля входу виставляють свіжу випічку або квіти. Вони теж принаджують пахощами. А от найнеобхідніші продукти — хліб, молоко, м'ясо, яйця — ... Читати далі »
Категорія: Захиститись | Переглядів: 1299 | Додав: unk | Дата: 01.11.2011

Нещодавно згадував історію Юрія Луканова про афери стільникових операторів, аж несподіванно для себе сьогодні пересвідчився, як CDMA Україна вигадує схеми ошукання власних клієнтів в той час, як на ринку мобільних послуг точиться маркетингова війна за нових, роздаються бонуси, розробляються програми лояльності.

Коли у абонента накопичилась заборгованість за певний період і він йде платити, отримавши новий рахунок, по дорозі в банк на його телефон дзвонить робот (автовідповідач) і попереджає, що сума боргу ще виросла! Тепер клієнту потрібно заплатити суму боргу + оплату за перепідключення + аванс за новий місяць.

А звідки взялась плата за підключення? - спитаєте ви. Абонента примусово відключають, при цьому, не надаючи йому послуг, з нього зтягують абонентську плату і змушують платно перепідключитися. Як це? - поцікавитеся здивовано.

Виявляється, у Оператора є 4 етапу відключення послуг
Відключення вихідних дзвінків
Відключення всіх дзвінків
Попереднє відкл ... Читати далі »
Категорія: Захиститись | Переглядів: 1116 | Додав: unk | Дата: 06.10.2011

Якщо Ви вважаєте, що особисто і безпосередньо є жертвою порушення Україною одного або кількох основних Ваших прав - то Ви можете звернутися до Європейського суду з прав людини за їх захистом.

З моменту вступу України до Ради Європи громадяни нашої держави отримали можливості щодо захисту власних прав і свобод не лише на національному рівні, а й за допомогою існуючих міжнародних організацій.

3 листопада 1998 р. у Страсбурзі відбулася офіційна церемонія інавгурації нового єдиного Європейського суду з прав людини. Новий Європейський суд з прав людини замінив, відповідно до Протоколу № 11 до Європейської конвенції з прав людини (набув чинності 1 листопада 1998 року), контрольні органи цієї Конвенції - Європейську комісію з прав людини та Європейський суд з прав людини.

На даний час Європейський суд з прав людини є єдиним у світі міжнародним судом, в який особа може звертатися зі скаргою на державу щодо порушення прав людини. Суд, діяльність якого визначена Протоколом ... Читати далі »
Категорія: Захиститись | Переглядів: 2724 | Додав: unk | Дата: 03.10.2011


Усі ми – споживачі, незалежно від віку, статі, освіти, соціального статусу та займаної посади, оскільки протягом життя споживаємо товари й послуги і платимо за них. Людина народжується – і вже стає споживачем медичних послуг, вмирає – ритуальних. Тому кожен повинен знати, на що має право і на що може розраховувати.

Зрештою, у статті 42 Конституції України зазначено: «Держава захищає права споживачів, здійснює контроль за якістю і безпечністю продукції та усіх видів послуг і робіт, сприяє діяльності громадських організацій споживачів».

Захист споживчих прав – це складова частина захисту прав людини. У державах із розвиненою економікою споживач здійснює керівну функцію на споживчому ринку. А це можливо лише за активної життєвої позиції кожного громадянина країни та підтримки з боку держави.

Кожна особа (споживач) під час придбання, замовленн ... Читати далі »
Категорія: Захиститись | Переглядів: 2501 | Додав: unk | Дата: 03.10.2011


«За 10 хвилин після початку процедури у кабінеті щось почало гриміти, падати. Я зайшов туди. Наталя билася в конвульсіях на підлозі. Гінеколог покликала іншого лікаря, а сама давала дружині нюхати нашатир. Що таке покликати лікаря? Це хтось пішов на другий поверх, знайшов там когось, там узяли ліки, спустилися. Це зайняло не одну хвилину, а десь до п’яти. Коли він прийшов, то сам був у щоці, навіть не міг влучити шприцом у ампулу якихось ліків. Що кололи — не знаю. Судоми тоді вже були не такі різкі. Як би це сьогодні не звучало, на той момент уже було ясно, що нічого хорошого не буде...»

Дмитро Кравчук залишився один із двома маленькими дітьми: дворічним Матвієм та трирічною Уляною. На прийомі у гінеколога його молодій дружині Наталі зробили укол лідокаїну. За десять хвилин 27-річна жінка померла.

Дмитро налаштований покарати винних у смерті дру ... Читати далі »
Категорія: Захиститись | Переглядів: 1575 | Додав: unk | Дата: 03.10.2011


Що Ви можете зробити, щоб зупинити гучне будівництво/кафе/ремонт по сусідству з Вами? Після кількох непростих спроб зробити це самим, активісти "Свідомо" склали поради, як діяти або уникнути помилок при проведенні ремонту.

Шуміти заборонено

Голосно шуміти, співати, слухати музику або кричати з 22 до 8 ранку у житлових будинках чи гуртожитках заборонено. Основний документ, який захищає вас від нічного шуму, – Правила користування приміщеннями житлових будинків і прибудинковими територіями. Ці ж правила забороняють проводити голосний ремонт у робочі з двадцять першої до восьмої години, а у  святкові і вихідні - цілодобово.

Якщо людина, що робить ремонт, домовляється з сусідами (мова йде про прилеглі квартири), вона може проводити ремонт і у вихідні. Шум не має перевищувати санітарних норм: вдень – 55 децибел, вночі - 45 дБА. Для ... Читати далі »
Категорія: Захиститись | Переглядів: 2321 | Додав: unk | Дата: 03.10.2011


О пів на восьму ранку  до відомої журналістки Олени Білозерської прийшло четверо міліціонерів - обшукати її помешкання. З ними було двоє понятих: молодих студентів юрфаку, які нібито прогулювалися тихим провулком. Міліціонери навіть не дозволили журналістці зателефонувати адвокату: вона встигла лиш «маякнути». Причина обшуку: розміщення на сайті агентства "Поряд з вами" посилання на Youtube на ролик про спробу підпалу одного з київських офісів Партії регіонів.

Дивує? Чи навпаки,  були жертвою візитів  міліціонерів додому? Насправді, Ви маєте право не впускати правоохоронців до власного будинку, якщо вони не мають судового рішення. Як діяти?
1. Якщо до Вас у двері дзвонить особа в міліцейській формі, не відкривайте одразу двері. Це право Вам гарантується статтею 30 Конституції України. Кожному  гарантується недоторканність  жи ... Читати далі »
Категорія: Захиститись | Переглядів: 1491 | Додав: unk | Дата: 03.10.2011

1 2 »

©2008-2010. УНК.