Український Національний Комітет

Діяльність(2007-2010)
Захиститись Бути здоровим Саморозвиватись Відпочивати Побутове
Зображення Файли Статті
Партія Контреліта
Категорії
Захиститись [19]
Бути здоровим [6]
Саморозвиватись [0]
Відпочивати [0]
Побутове [10]
S2 Омега
Пошук
Категорія: Бути здоровим | Переглядів: 832 | Додав: unk | Дата: 01.10.2011


Майже з кожним із нас траплялася ситуація, коли через певний час після придбання одягу або побутової техніки у магазині, ми виявляли брак, або не-справність. Перша думка, що виникає у голові: «Як я міг не розгледіти цього відразу?», яка може змінитися обнадійливим: «Чи можливо її (цю річ) повернути або обміняти?»
 Головне правило, що має пам'ятати споживач – товар необхідно повернути протягом 14 днів. У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків, споживач в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має повне право вимагати: 1) пропорційного зменшення ціни; 2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк; 3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару. Відповідно до ст. 8 Закону України «Про захист прав споживачів» недоліком вважається будь-яка невідповідність продукції вимогам нормативно-правових акті ... Читати далі »
Категорія: Захиститись | Переглядів: 2034 | Додав: unk | Дата: 01.10.2011

Ринок, і особливо автомобільний, який люди відвідують з великими грошима, не обходиться без аферистів і шахраїв. Як тільки не потерпають машини: колеса знімають, магнітоли витягують, розбивають скло, викрадають і так далі. Але найапетитнішою для аферистів була і залишається купівля-продаж автомобіля на авторинку і «за оголошеннями». Причому способів обману як покупця, так і продавця - безліч. На вторинному ринку автомобілів ризику бути обдуреним піддається безпосередньо людина, що бажає купити або продати автомобіль. На автобазарі діють свої неписані закони. Це не магазин і не фірма, на яких можна знайти важелі впливу через міліцію або суд. На авторинку - свої прийоми і хитрощі. Покупець і продавець мають бути непоганими психологами. Адже головне на ринку - це торг.

Купувати машину на ринку можна по-різному, від цього залежить, стане людина господарем бажаної машинки чи наївним обдуреним бідолахою. Можна відразу поїхати з власником в оцінний пункт, а потім у МРЕО, щоб тут же пе ... Читати далі »
Переглядів: 950 | Додав: unk | Дата: 01.10.2011

У ролі споживача неодноразово ставав (і стає) кожен з нас, купуючи якісь речі, користуючись якоюсь послугою. Разом із тим трапляються випадки реалізації неналежних товарів чи послуг. Саме тому постає важливе питання – яким чином захистити свої споживчі права від порушень з боку недобросовісних продавців та як скористатися всім обсягом прав споживача, якщо таке порушення таки було здійснене.

Відповідно до п. 22 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про захист прав споживачів» (далі – Закон), споживач – це фізична особа, яка придбаває, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, безпосередньо не пов'язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов'язків найманого працівника.

До основних прав споживачів, відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону належать :
право на захист своїх прав державою;
право на належну якість продукції та обслуговування;
право на безпеку продукції;
право на необхідну, доступну, достовірну та своєчасну ін ... Читати далі »
Категорія: Захиститись | Переглядів: 1204 | Додав: unk | Дата: 05.09.2011

Жінки, що почали вести статеве життя в підлітковому віці, мають більше шансів  розлучитися в майбутньому, - пише The Times of India.

Для свого експерименту вчені з Айови опитали майже чотири тисячі жінок, які колись були в шлюбі. До кожної було два питання: коли вперше зайнялися сексом і коли розлучилися.

Так і виявили, що 31% жінок, що мали перший статевий досвід у підлітковому віці, розлучався протягом п’яти років з початку сімейного життя, а 47% - протягом 10 років. А от серед жінок, які почали статеве життя пізніше, показники чи не вдвічі менші – 15% і 27%.

Проте чому так, американці остаточно пояснити не змогли - варіантів два. За першою теорією: жінки, які «віддалися» в підлітковому віці – легковажні: «До шлюбу вони ставляться так само як і до сексу в молодості».

За альтернативною теорією - ранній сексуальний досвід приводив сам по собі до розвитку деяких установок або моделей поведінки, що сприяють розлучення.

... Читати далі »
Категорія: Побутове | Переглядів: 896 | Додав: unk | Дата: 30.06.2011


Повторно розігріта їжа погано засвоюється організмом і майже не містить вітамінів. Однак людина не звертає на це уваги допоки щось не заболить. Ворогами нашого шлунка є також консерви та заморожені продукти.

Сьогодні всі добре знають, що від правильного харчування залежить наше здоров’я й тривалість життя. Проте ніхто про це не задумується, коли розігріває на сковорідці вчорашні котлети.

– Зараз господині, щоб зекономити час, готують їжу для всієї сім’ї на два, три дні і навіть на тиждень. Втім така їжа не дуже добре засвоюється організмом, – переконана головний дієтолог Черкаської області Галина Полинько. – Адже ми їмо не просто, щоб не відчувати голоду, а й щоб наситити наш організм вітамінами, мінералами та мікроелементами, котрі підтримують наш імунітет. І ці корисні речовини швидко руйнуються та практично не зберігаються у стравах, які прост ... Читати далі »
Категорія: Бути здоровим | Переглядів: 1333 | Додав: unk | Дата: 10.05.2011

« 1 2 3 4

©2008-2010. УНК.