Український Національний Комітет

Діяльність(2007-2010)
Захиститись Бути здоровим Саморозвиватись Відпочивати Побутове
Зображення Файли Статті
Партія Контреліта
Категорії
Захиститись [19]
Бути здоровим [6]
Саморозвиватись [0]
Відпочивати [0]
Побутове [10]
S2 Омега
Пошук
Головна » 2011 » Травень » 10 » Розігріта їжа шкодить організму
13:36
Розігріта їжа шкодить організму

Повторно розігріта їжа погано засвоюється організмом і майже не містить вітамінів. Однак людина не звертає на це уваги допоки щось не заболить. Ворогами нашого шлунка є також консерви та заморожені продукти.

Сьогодні всі добре знають, що від правильного харчування залежить наше здоров’я й тривалість життя. Проте ніхто про це не задумується, коли розігріває на сковорідці вчорашні котлети.

– Зараз господині, щоб зекономити час, готують їжу для всієї сім’ї на два, три дні і навіть на тиждень. Втім така їжа не дуже добре засвоюється організмом, – переконана головний дієтолог Черкаської області Галина Полинько. – Адже ми їмо не просто, щоб не відчувати голоду, а й щоб наситити наш організм вітамінами, мінералами та мікроелементами, котрі підтримують наш імунітет. І ці корисні речовини швидко руйнуються та практично не зберігаються у стравах, які простояли кілька днів. Лише свіжа їжа є матеріалом для відновлення клітин в організмі.

Дуже підступні напівфабрикати і продукти із довгим терміном реалізації. Заморожена та консервована їжа – мрія ледарів. Кинули вміст пакета в окріп чи прямо на тарілку – і ласкаво просимо до столу. Однак чи багато користі у таких стравах?

Технологія швидкого заморожування дозволяє практично повністю зберегти вітаміни та мінеральні речовини у продуктах. Але вони будуть корисними лише при правильному зберіганні: в морозильній камері і без розморожування. Якщо порушити технологію, то їжа може зіпсуватися, втратити вітаміни і навіть викликати отруєння.

Щодо консервів, то крім того, що у них обмаль корисних речовин, вони ще й можуть викликати ботулізм. Тому їх варто вживати якомога рідше і ліпше піддавати термічній обробці.

Якщо у вас немає змоги приготувати свіжу страву, а на кухні лише вчорашній борщ, то додайте до раціону ще й овочі та фрукти. У холодну пору року найкраще підійдуть квашені овочі, які, на відміну від свіжих, довше зберігають свої вітаміни. А капустяний розсіл – чудовий профілактичний засіб при гастритах з підвищеною кислотністю і справжній помічник для тих, хто хоче попрощатися із зайвими кілограмами. Корисні також цибуля та часник

З голодом добре впорається вівсянка, яка готується за лічені хвилини. Крім того, ця каша допомагає шлунку в боротьбі зі шкідливим впливом жирної їжі на кровоносні судини й нормалізує роботу кишечника, здатна понизити вміст цукру в крові, незамінна при гастритах, колітах.

З газети "Прес-Центр"
http://khrystynivka.com/publ/rozigrita_jizha_shkodit_organizmu/27-1-0-1423
Категорія: Бути здоровим | Переглядів: 1331 | Додав: unk | Теги: їжа, здоров'я | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

©2008-2010. УНК.