Український Національний Комітет

Діяльність(2007-2010)
Захиститись Бути здоровим Саморозвиватись Відпочивати Побутове
Зображення Файли Статті
Партія Контреліта
Категорії
Захиститись [19]
Бути здоровим [6]
Саморозвиватись [0]
Відпочивати [0]
Побутове [10]
S2 Омега
Пошук
Головна » 2011 » Листопад » 5 » Усі паперові гроші світу – токсичні!
20:47
Усі паперові гроші світу – токсичні!

Звичка класти касовий чек поруч з купюрами в гаманцях і кишенях привела до того, що всі паперові гроші світу тепер забруднені бісфенолом А – потенційно токсичною речовиною, що зустрічається в деяких видах пластмас, термобумага та ін.

Курунтхачалам Канна і Чуньян Ляо з Університету штату Нью-Йорк в Олбані (США) з’ясували, що на доларах, євро, рублях, юанях і т. д. бісфенолу А більше, ніж у домашньому пилі. З іншого боку, вплив «грошового» БФА на людину в 10 разів менше, ніж пилу.

Турбуватися не варто, хоча руки все-таки слід мити.
 Фахівці відзначають, що БФА використовується у виробництві полікарбонатного пластику, який, у свою чергу, застосовується для виготовлення цілого ряду товарів, починаючи з пляшок і спортивного обладнання та закінчуючи побутовою електронікою. Ряд досліджень показав, що БФА – ендокринний руйнівник. Іншими словами, він імітує дію статевого гормону естрогену і здатний викликати широкий спектр проблем зі здоров’ям.

В американській валюті його вже знайшли; нове дослідження показало, що сліди БФА є на 156 зразках купюр 21 країни – на всіх, яким приділили увагу фахівці. Найвищий рівень БФА знайдений в грошах з Бразилії, Чехії та Австралії, а найнижчий – у філіппінських песо, таїландських батах і в’єтнамських донгів. Долари десь посередині.

Канна і Ляо також зробили висновок, що найбільш вірогідним джерелом БФА в грошах є – термопапір, застосовуваний в касових апаратах. Вчені змогли показати, що речовина передається не тільки в тому випадку, якщо покласти чек в гаманець. Досить до нього доторкнутися, а потім взятися за купюру.

Результати дослідження опубліковані в журналі Environmental Science & Technology, – пише svit24.

Погляд
Категорія: Бути здоровим | Переглядів: 1469 | Додав: unk | Теги: токсичність, гроші | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

©2008-2010. УНК.