Український Національний Комітет

Діяльність(2007-2010)
Захиститись Бути здоровим Саморозвиватись Відпочивати Побутове
Зображення Файли Статті
Партія Контреліта
Категорії
Захиститись [19]
Бути здоровим [6]
Саморозвиватись [0]
Відпочивати [0]
Побутове [10]
S2 Омега
Пошук
Головна » 2011 » Грудень » 27 » Топ-10 порад, як зменшити використання електроенергії вдома
17:07
Топ-10 порад, як зменшити використання електроенергії вдома
Як часто ми замислюємось про те, яким чином у нашому повсякденному житті можна допомогти природі? Зізнатись чесно – мабуть, не дуже часто. Значно рідше, ніж наприклад, задумуємось над тим, як заощадити кошти.  

 Втім, заощаджувати кошти і допомагати природі можна одночасно. Цього разу мова про енергозбереження. Ізоляція, як ніщо інше, робить кімнату теплішою взимку і прохолоднішою влітку. Втримати тепле повітря значно легше, ніж зігріти його. Пропонуємо Топ-10 порад, як можна заощадити кошти на енергозбереженні у власній оселі.  

1. Закоркуйте щілини у вікнах гумовими чи паролоновими стрічками.  

2. Повісьте на холодні стіни килими (тільки не закривайте ними батареї!), а на вікна – штори з цупкої тканини, що не випускатимуть тепло вночі. Застеліть підлогу килимом.  

3. Повісьте на стінку за радіатором металеву фольгу. Вона буде відбивати тепло у кімнату і не дасть йому вийти назовні.  

4. Вимикайте світло і побутові прилади, коли не користуєтесь ними. Незначний обсяг енергії, який споживає невимкнена лампочка у коридорі, будучи помножений на десятки і сотні днів, стане джерелом значних видатків і причиною марного споживання електроенергії.  

5. Користуйтесь енергозберігаючими лампочками. Одна 18-ватна флуоресцентна лампочка дає стільки ж світла, що і 75-ватна лампа розжарювання, крім того вона служить у кілька разів довше. Більша вартість такої лампочки швидко компенсується заощадженням на електроенергії.  

6. Не користуйтеся функцією „standby” у магнітофонах, відеопрогравачах і телевізорах. Електроприлади, що працюють у цьому режимі, все одно споживають електроенергію.  

7. На превеликий жаль, в Україні практично немає місць прийому відпрацьованих батарейок. Користуючись електронними приладами, які працюють від батарейок, використовуйте акумулятори, які можна заряджати і використовувати повторно, не витрачаючи гроші на нові елементи живлення і не забруднюючи довкілля небезпечними речовинами, які містяться в них.  

8. Регулярно розморожуйте холодильник, не ставте його біля гарячої батареї та електроплити.  

9. Роблячи ремонт, пофарбуйте стіни у білий колір, або скористайтесь світлими шпалерами - світла в кімнаті стане більше.  

10. Вночі краще вкриватися зайвою ковдрою, ніж вмикати до ранку обігрівач.  

 Пам’ятайте: за нерозтрачену енергію та інші ресурси не треба платити і їх не треба замінювати!

Горіх
Категорія: Побутове | Переглядів: 1498 | Додав: Lord_Faust | Теги: енергія, електроенергія | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

©2008-2010. УНК.