Український Національний Комітет

Діяльність(2007-2010)
Захиститись Бути здоровим Саморозвиватись Відпочивати Побутове
Зображення Файли Статті
Партія Контреліта
Категорії
Діяльність [56]
Оголошення [4]
S2 Омега
Пошук
Головна » 2010 » Березень » 2 » УНК на Всеукраїнській конференції “ГЕНОЦИД УКРАЇНИ У ХХ СТОЛІТТІ”
15:33
УНК на Всеукраїнській конференції “ГЕНОЦИД УКРАЇНИ У ХХ СТОЛІТТІ”

м. Львів, 27 лютого 2010 року, Національний університет "Львівська політехніка”, актова зала головного корпусу (вул. Степана Бандери, 12)

Знищення України - її народу, земель, духовності, культури традицій за національними, етнічними, релігійними, расовими ознаками із застосуванням усіх можливих і немислимих методів та засобів геноциду, етноциду, екиду, лінгвоциду відбувалося протягом усього ХХ століття.

Зловісні механізми фізичного, економічного, інформаційного, інтелектуального терору, депортацій та фрагментацій, демографічної, екологічної, соціальної політики сповна відчув на собі кожен мешканець української землі.

Убивство України - її родуплемені в ХХ столітті сягає, за різними оцінками, 15 - 35 мільйонів невинно убієнних жертв. Щонайменше, це половина української нації. Додаємо до цього етнічні українські землі, які дотепер загарбані іншими країнами, а також затоплені та радіоактивно забруднені землі - отримуємо пекельний, людононенависницький результат.

У ХХ столітті на кону стояло питання власне існування української нації. Незважаючи на всю антиукраїнську кампанію всеспалення і всезнищення, ми вистояли, ми вижили - Україна перемогла.

Сьогодні імперські зазіхання, геноцид України триває. Не замовчати, не заховати сім мільйонів втрат українського населення за 18 років незалежності.

Українське суспільство перестає належним чином переосмислювати післяколоніальну реальність.

Метою конференції є:

l Показати геноцид України у ХХ столітті як світоглядну проблему, витягнути її із закутків української колективної пам'яті на офіційний рівень. Велетенська трагедія всесвітнього масштабу не може перетворитися на історичний опис.

l Висвітлити трагічну правду про те, що безуспішність потуг української нації створити Українську національну державу, відсутність національної еліти в управлінні сучасною Україною, безпосередньо пов'язані з безперервним геноцидом українців.

l Ініціювати прийняття Закону України "Про кримінальну відповідальність за заперечення геноциду України у ХХ столітті і всіх складових цього геноциду". Заперечення геноциду України у ХХ столітті - це злочин проти основ національної безпеки України, злочин проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

l Утвердити спроможність української нації, не допустити в майбутньому, створити надійний заслін та опір будьяким проявам геноциду в Україні.

Перелік актів геноциду України у ХХ столітті, включених до програми конференції:

1. Перша світова війна.

2. Інтервенція Росії та насадження Рад.

3. Голодомори - міжнародний аспект (під час Голодомору, в сьогоденні).

4. Великий терор 1936 - 1937 років.

5. Друга світова війна.

6. Операція "Вісла".

7. Депортації 1939 - 1941 років, 1944 - 1949 років.

8. Совєтська окупація.

9. Чорнобильська катастрофа.

10. Інші прояви геноциду України у ХХ столітті.

Ініціатор проведення конференції: Львівський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації "Товариство відродження української нації"
(ЛОО ВГО "ТВУН")

Оргкомітет: Любомир Сеник, професор ЛНУ ім. І.Франка, член Національної спілки письменників України, Юрій Шухевич, Герой України, Ярослав Дашкевич, патріарх української історичної науки, керівник Львівського відділення Інституту археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського, Роман Пак, громадський діяч, голова ЛОО УП "Єдність", Софія Федина, політолог, Богдан Моркляник, проректор з науково­педагогічної роботи та соціального розвитку Національного університету "Львівська політехніка", Ірина Ключковська, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою Національного університету "Львівська політехніка", Іван Любас, голова ВГО "ТВУН" (Житомир), Святослав Щербина, голова Запорізької обласної ГО "Збережемо святині Запорожжя", Мирослав Фіцуляк, голова ЛОО ВГО "ТВУН", Маркіян Гудз, голова управи ЛОО ВГО "ТВУН".


Категорія: Діяльність | Переглядів: 683 | Додав: unk | Теги: УНК, Львів, ТВУН, конференція, геноцид | Рейтинг: 0.0/0
Bookmark and Share

©2008-2010. УНК.