Український Національний Комітет

Діяльність(2007-2010)
Захиститись Бути здоровим Саморозвиватись Відпочивати Побутове
Зображення Файли Статті
Партія Контреліта
Категорії
Діяльність [56]
Оголошення [4]
S2 Омега
Пошук
Головна » 2009 » Лютий » 3 » Листи-скариги до НТКУ і «Файна Юкрайна»
17:29
Листи-скариги до НТКУ і «Файна Юкрайна»

Міжрегіональна асоціація МГО «Український Національний Комітет» ініціює написання ряду листів-скарг:

- до телекомпанії «Новий канал», зокрема проекту «Файна Юкрайна», щодо публічної образи представників націоналізму(а це значна частина українців і, в тому числі наших Героїв з ОУН і УПА, які боролись і помирали не за таку подяку) зображенням їх шовіністичними гомосексуалістами.(п.7 ст.4 та п.2.ст.6 ЗУ "Про телебачення і радіомовлення”, ст.11, 34, 35 Конституції України).

- до НТКУ («Перший канал») щодо зміни умов відбору до пісенного конкурсу «Євробачення - 2009», а саме – виключення з переліку кандидатів російськомовних та аморальних виконавців, які своєю участю в проекті зіпсують репутацію України.(ст..10, 11 КУ, ЗУ "Про телебачення і радіомовлення”).

- до Нацради з телебачення і радіомовлення з вимогою розглянути вищезгадані події та прийняти відповідні міри.

 

Наші вимоги:

- закриття частини проекту «Файна Юкрайна» - «Геї-націоналісти Остап та Олекса» та виконання наших прав(згідно ст.64 ЗУ "Про телебачення і радіомовлення”), тобто публічне вибачення та спростування.

- виключення з переліку кандидатів до пісенного конкурсу «Євробачення - 2009» від України російськомовних та аморальних виконавців.

    

      Закликаємо всі націоналістичні та патріотичні партії та організації підтримати нас. Будемо вдячні, якщо хтось з Вас зможе довести ці проблеми до суду, оскільки наш статус поки позбавляє такої можливості. Про підтримку пишіть сюди:

www.unk.org.ua

E-MAIL: lider@unk.org.ua

TEL: 80939184050

ICQ: 435407816

     Інформація про те, що та чи інша структура підтримує нас буде відображатись  і оновлюватись у Прес-Центрі нашого сайту до 23:59:59 6 лютого. Наступного дня ці 3 листи будуть відправлені рекомендованими листами у відповідні установи. Просимо надати розголос даній акції на Ваших сайтах та друкованих виданнях.

 

ДОВІДКА:

 

 ЗУ "Про телебачення і радіомовлення”:

п.7 ст.4

Держава всіма можливими законними засобами не допускає в інформаційних та інших телерадіопрограмах систематичного цілеспрямованого безпідставного загострення уваги на війні, насильстві і жорстокості, розпалюванні расової, національної та релігійної ворожнечі або позитивного їх подання (трактування), а також забезпечує ідеологічний і політичний плюралізм у сфері аудіовізуальних засобів масової інформації.

п.2 ст.6

Не допускається використання телерадіоорганізацій для:

…трансляції програм або їх відеосюжетів, які можуть завдати шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків, якщо вони мають змогу їх дивитися;….

….поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних і юридичних осіб, посягає на честь і гідність особи;…

Конституція України:

 Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.

Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.

Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.

Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом.

Стаття 11. Держава сприяє консолідації та розвиткові

української нації, її історичної свідомості, традицій і культури, а також розвиткові етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності всіх корінних народів і національних меншин України.

Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки….

Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду…

http://www.petition.org.ua/?action=view&id=113256
Категорія: Діяльність | Переглядів: 604 | Додав: unk | Теги: нацрада, листи, націоналісти, Файна Юкрайна, НТКУ, звернення | Рейтинг: 0.0/0
Bookmark and Share

©2008-2010. УНК.