Український Національний Комітет

Діяльність(2007-2010)
Захиститись Бути здоровим Саморозвиватись Відпочивати Побутове
Зображення Файли Статті
Партія Контреліта
Категорії
Діяльність [56]
Оголошення [4]
S2 Омега
Пошук
Головна » 2010 » Серпень » 14 » Голова УНК за повернення "Документу"
15:08
Голова УНК за повернення "Документу"

Голова УНК - Іван Лендєл, підписався під зверненням ініційованим ГО "Форум видавців" щодо повернення в ефір 1+1 єдиної в Україні літературної телепередачі "Документ"

Хто хоче підтримати це звернення – пишіть на e-mail: presa@bookforum.com.ua, вказуючи своє ім'я, прізвище і посаду.


Генеральному директору ТРК «Студія 1+1» Ткаченку О.В.      

Звернення від української інтелігенції    

5 липня 2010 року мережний ресурс «Телекритика» повідомив, що з вересня 2010 року програма «Документ», яка виходила на «Студії 1+1», зникне з ефіру. Серед причин, котрими мотивують таке рішення, називають низький рейтинг «Документа», який виходив в ефір пізно вночі.              

Програма «Документ» є класичним продуктом, обличчям телеканалу «1+1». Програма вперше з’явилася в ефірі 2003 року і відтоді асоціювалася з іменем і авторитетом знаного журналіста й культуролога Юрія Макарова. З 2008 року «Документ» готують телепродюсер і ведучий Анатолій Єрема та письменниця Лариса Денисенко. За роки її існування у програми сформувався власний стиль, унікальний образ, коло глядачів і шанувальників.  

Судячи з програмних анонсів «Студії 1+1», його менеджмент усвідомлює важливість й унікальність програми, наголошуючи, що це «чи не єдиний на українському телебаченні проект про Культуру з великої літери». Тобто, власне культуру, а не її ерзац у вигляді пліток із життя скандально відомих персонажів таблоїдів. Зі свого боку, спільнота українських книговидавців, письменників, музикантів, художників, кіновиробників і всіх, причетних до культури людей, високо цінує інтелігентну та регулярну презентацію в програмі «Документ» української та зарубіжної культури, її діячів та її найкращих зразків.    

Менеджмент приватного телеканалу, звісно, на власний розсуд формує програмну сітку та продукує. Будучи й самі представниками переважно приватних і громадських ініціатив, закликаємо керівників «Студії 1+1» не забувати про соціальну відповідальність бізнесу та про інвестиції в людський капітал, що є внеском у наше майбутнє. Гонитва за рейтингами «вже сьогодні» й вилучення з ефіру таких програм, як «Документ», уже завтра веде до зниження загальної культури суспільства зі всіма наслідками і для економіки, і для приватного бізнесу. «Документ» поки що залишається одним із небагатьох інформаційних продуктів, який поважає глядача.    

Сподіваємось, керівництво «Студії 1+1» знайде можливість переглянути рішення щодо припинення випуску телепрограми «Документ» і канал пропонуватиме в ефірі «1+1» цей тепер вже унікальний і як завжди суспільно важливий продукт.

Категорія: Діяльність | Переглядів: 932 | Додав: unk | Теги: Іван Лендєл, УНК, звернення, форум видавців, 1+1 | Рейтинг: 0.0/0
Bookmark and Share

©2008-2010. УНК.