Український Національний Комітет

Діяльність(2007-2010)
Захиститись Бути здоровим Саморозвиватись Відпочивати Побутове
Зображення Файли Статті
Партія Контреліта
Категорії
Захиститись [19]
Бути здоровим [6]
Саморозвиватись [0]
Відпочивати [0]
Побутове [10]
S2 Омега
Пошук
Головна » Побутове

Наші діти – перше покоління, яке народилося і росте при інтернеті. Айпед біля колиски і десятирічна дитина у фейсбуку вже не дивують. Але якщо ми не навчимо дітей правил кібербезпеки, вони можуть постраждати морально в мережі не менше, ніж в реалі, отже, кілька порад для батьків:


1. Усвідомте небезпеки інтернету і навчіться правил безпеки самі, перш ніж вчити дітей.

 Дослідження 2010 року показало, що лише 51% дорослих в курсі принципу реклами в інтернеті, коли наступні оголошення показуються залежно від історії відвідування сайтів та клікання на попередні банери. Багато батьків використовують на соціальних сайтах свої справжні імена і не розуміють, що подають дітям приклад зробити те саме і наразити себе на небезпеку. На щастя, є місця, де можна почитати про базові принципи онлайн-безпеки (англійською): American Academy of Pediatrics, F ... Читати далі »
Категорія: Побутове | Переглядів: 1321 | Додав: Lord_Faust | Дата: 02.02.2012

Не секрет, що сучасні діти читають мало і хорошій книзі воліють комп'ютерні «стрілялки» або бездушні комікси, яскраві, але нагадують «бубльгум» для мозку. І може, тому, що самі батьки підсовують їм диски і телевізор, чи то не усвідомлюючи небезпеки такого проведення часу для малюків, чи то від власної ліні - адже навчити дитину читати не так-то просто! Чому так необхідно крихту привчати до читання і як це робити - про це далі.

 Чому це важливо  «Люди перестають мислити, коли перестають читати », - писав Дідро. І був, без жодного сумніву, має рацію. Що стосується дітей, то, не починаючи читати, вони не починають мислити зовсім. Вони не розширюють свій запас знань і не навантажують мозок так, як слід було б. Все тому, що книга вчить «культурі розуму», примушує глибше і пространнее мислити, наповнює пам'ять, тренує увагу і дисциплінує розум.

 У не привчені до читання дитини низький рівень мови, обмежений словниковий запас, а в розмові то тут, то там проскаку ... Читати далі »
Категорія: Побутове | Переглядів: 1806 | Додав: Lord_Faust | Дата: 20.01.2012

Як часто ми замислюємось про те, яким чином у нашому повсякденному житті можна допомогти природі? Зізнатись чесно – мабуть, не дуже часто. Значно рідше, ніж наприклад, задумуємось над тим, як заощадити кошти.  

 Втім, заощаджувати кошти і допомагати природі можна одночасно. Цього разу мова про енергозбереження. Ізоляція, як ніщо інше, робить кімнату теплішою взимку і прохолоднішою влітку. Втримати тепле повітря значно легше, ніж зігріти його. Пропонуємо Топ-10 порад, як можна заощадити кошти на енергозбереженні у власній оселі.  

1. Закоркуйте щілини у вікнах гумовими чи паролоновими стрічками.  

2. Повісьте на холодні стіни килими (тільки не закривайте ними батареї!), а на вікна – штори з цупкої тканини, що не випускатимуть тепло вночі. Застеліть підлогу килимом.  

3. Повісьте на стінку за радіатором металеву фольгу. Вона буде відбивати тепло у кімнату і не дасть йому вийти назовні.  

4. Вимикайте світло і побутові прила ... Читати далі »
Категорія: Побутове | Переглядів: 1493 | Додав: Lord_Faust | Дата: 27.12.2011

Зображення: Денис Куксенко
Українці, аби зберегти свою мову та культуру, мусять гуртуватись і самотужки створювати середовища спілкування для своїх дітей

Для мешканців Кривого Рогу Володимира та Ольги, як і для багатьох молодих людей по всій країні, українська була свідомим вибором, зробленим у дорослому віці. Для їхніх дітей Данилка й Даринки – це материнська та батьківська мова. «Ми постійно вдома говоримо українською, – розповідає Володимир Гончар. – Відповідно з’явилися діти – вони теж нею говорять».

 Виховати україномовних доньок та синів у Кривому Розі, де більшість розмовляє російською, так само як і в Дніпропетровську, Києві чи інших подібних містах – можливо. Проте самі собою діти такими не виростуть, адже середовища там переважно російськомовні або змішані, а в публічному та медійному просторах домінує російська. Тож батьки для свої ... Читати далі »
Категорія: Побутове | Переглядів: 1294 | Додав: Lord_Faust | Дата: 25.12.2011

Інститут колоїдної хімії НАН України провів дослідження бутильованої води, яку п'ють українці щодня. Виявилось, що вживати можна лише "Моршинську" та артезіанську воду зі свердловини.

Прокоментував ситуацію щодо питної води в України для кореспондента Gazeta.ua професор, директор інституту колоїдної хімії і хімії води НАН України, Владислав Володимирович Гончарук, який разом зі своїм відділенням проводив дослідження якості води, яка продається в Україні та Російській Федерації.

"Ми проводили аналіз якості води за показниками аналізу крові рибок, які живуть у цій воді. Також робили аналіз крові людини. Проте кров рибок навіть краще відповідає змінам, які відбуваються у воді, бо вони, по-перше, в ній живуть, по-друге, на час проведення експерименту ми їх не годуємо декілька днів, тому ніякі зовнішні фактори не впливають на здоров'я рибок та якість експерименту", - розповідає про дослідження Владислав Володимирович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це навіть добре, що вода хлоркою па ... Читати далі »
Категорія: Побутове | Переглядів: 1443 | Додав: unk | Дата: 07.10.2011


Правильного й усебічного уявлення про традиційну народну культуру можна набути, глибоко ознайомившись із широкими колом фольклорних явищ, які протягом століть становили саму суть та єство культурного буття українського народу. Навіть із появою та розвитком в Україні професійних мистецьких форм, фольклор залишився важливим засобом задоволення культурних потреб. Переважна більшість сучасних цивілізованих націй майже втратила живу традиційну народну культуру, в Україні ж цей процес не набував ще катастрофічних форм, хоча й зазнав через відомі історичні обставини невідшкодованих втрат.

Естетична принадність фольклору зумовлена багатьма чинниками. У пісні та думі це поєднання мелодії, слова й таланту співака, у казці нас вабить не лише захоплюючий сюжет, майстерність оповідача, а й своєрідна мовно-стилістична виразність живого усного тексту.

У склад ... Читати далі »
Категорія: Побутове | Переглядів: 5422 | Додав: unk | Дата: 05.10.2011


Відверті розмови психолога з батьками
Умене дуже агресивна дитина, я не знаю що з нею робити, «Мій син б'ється і кусається», «Моя дочка некерована, агресивна». Останнім часом я часто чую ці фрази від батьків.
Слово «агресія», яке ще кілька років назад майже не зустрічалось у лексиконі батьків, зараз, завдяки засобам масової інформації, дуже розповсюджене. Що ж це таке?
Дитяча агресивність - нормальне явище, яке пов'язане з психологічними особливостями кожного віку. Але батькам, для того, щоб агресивність не стала стійкою рисою характеру, треба розбиратися, що відбувається з дитиною, чому вона стала агресивною.
Що впливає на розвиток агресивності у дітей?
В першу чергу на розвиток агресивності впливає сім'я. Якщо в сім'ї, особливо зі сторони матері, дитині не вистачає уваги, любові та турботи, вона буде різними засобами намагатися отримати або ... Читати далі »
Категорія: Побутове | Переглядів: 1940 | Додав: unk | Дата: 02.10.2011


Навесні багато хто шукатиме відпочину за містом, рятуючись від суєти та задушливого міського смогу. Звичайно, захочеться взяти з собою і свого чотириногого друга, щоб також побігав по травичці, скупався в озері. Однак не всі знають, що саме на природі ваш улюбленець може захворіти і заразити вас. От про це ми зараз і поговоримо.
Традиційно наш відпочинок прив’язаний до відкритих природних водойм – річок та озер. Біля них завжди багато живності, яка, про це треба пам’ятати, не завжди здорова. Наприклад, мишоподібні гризуни часто є носіями небезпечного інфекційного захворювання під назвою лептоспіроз.

Лептоспіроз вважається найбільш розповсюдженим зоонозом у світі. Він зустрічається на всіх континентах, крім Антарктиди, особливо широко поширений у тропічних країнах, однак і в наших широтах зовсім не рідкість. Джерелами інфекції є різноманітні тварини ... Читати далі »
Категорія: Побутове | Переглядів: 2844 | Додав: unk | Дата: 02.10.2011


Починаючи з народження й до самої смерті, людське життя пов’язане з родиною. Родина — наш захист в кризових умовах, найважливіше у житті кожного, світ, де людина може бути сама собою, де її вислухають і оцінять, зрозуміють все з півслова. Або зовсім без слів. Якщо в сім’ї панує любов та взаєморозуміння, всі негаразди видаються не такими страшними. Мабуть, всі погодяться: заради створення цього світу варто пожертвувати непоступливістю та безтурботністю «вільного» життя? Звісно, ілюзія можливості відгородитися в сім’ї від суспільства з його болючими проблемами, забезпечити захищений простір приватного життя швидко руйнується в умовах нашого сьогодення. Плавання сімейного корабля в бурхливому морі життя залежить від багатьох соціальних і психологічних чинників.

 Сучасні українські сім`ї дуже відрізняються від сімей початку минулого століття. За коротк ... Читати далі »
Категорія: Побутове | Переглядів: 16030 | Додав: unk | Дата: 02.10.2011

Жінки, що почали вести статеве життя в підлітковому віці, мають більше шансів  розлучитися в майбутньому, - пише The Times of India.

Для свого експерименту вчені з Айови опитали майже чотири тисячі жінок, які колись були в шлюбі. До кожної було два питання: коли вперше зайнялися сексом і коли розлучилися.

Так і виявили, що 31% жінок, що мали перший статевий досвід у підлітковому віці, розлучався протягом п’яти років з початку сімейного життя, а 47% - протягом 10 років. А от серед жінок, які почали статеве життя пізніше, показники чи не вдвічі менші – 15% і 27%.

Проте чому так, американці остаточно пояснити не змогли - варіантів два. За першою теорією: жінки, які «віддалися» в підлітковому віці – легковажні: «До шлюбу вони ставляться так само як і до сексу в молодості».

За альтернативною теорією - ранній сексуальний досвід приводив сам по собі до розвитку деяких установок або моделей поведінки, що сприяють розлучення.

... Читати далі »
Категорія: Побутове | Переглядів: 887 | Додав: unk | Дата: 30.06.2011


©2008-2010. УНК.