Український Національний Комітет

Діяльність(2007-2010)
Захиститись Бути здоровим Саморозвиватись Відпочивати Побутове
Зображення Файли Статті
Партія Контреліта
Категорії
Захиститись [19]
Бути здоровим [6]
Саморозвиватись [0]
Відпочивати [0]
Побутове [10]
S2 Омега
Пошук
Головна » Бути здоровим
Сучасних людей середнього віку чималою мірою непокоїть потенційна загроза хвороб, пов’язаних зі старінням. Як свідчить дослідження Assosiated Press, найбільшою загрозою після раку люди вважають втрату пам’яті. Більше половини опитаних сказали соціологам, що вони виконують вправи - наприклад, розв’язують кросворди або складають паззли - аби їхній розум залишався гострим. Однак, як кажуть експерти, слід урізноманітнювати підходи, щоб краще дбати про свою сіру речовину. Пропонуємо кілька порад та інструментів, які стануть у пригоді.

1. Взуйте кросівки

Катання на велосипеді, піші прогулянки або пробіжки дають вам гарне фізичне самопочуття - але також вони творять чудеса для вашого розуму, підтримуючи кровообіг у мозку. Науковці виявили, що люди віком від 65 років і старші, які займаються спортом щонайменше три рази на тиждень, втричі менше ризикують захворіти на хворобу Альцгеймера, ніж їхні однолітки, які ведуть менш подвижне життя. Дослідники припускають, що поліпшення мозк ... Читати далі »
Категорія: Бути здоровим | Переглядів: 1308 | Додав: Lord_Faust | Дата: 19.01.2012


Звичка класти касовий чек поруч з купюрами в гаманцях і кишенях привела до того, що всі паперові гроші світу тепер забруднені бісфенолом А – потенційно токсичною речовиною, що зустрічається в деяких видах пластмас, термобумага та ін.

Курунтхачалам Канна і Чуньян Ляо з Університету штату Нью-Йорк в Олбані (США) з’ясували, що на доларах, євро, рублях, юанях і т. д. бісфенолу А більше, ніж у домашньому пилі. З іншого боку, вплив «грошового» БФА на людину в 10 разів менше, ніж пилу.

Турбуватися не варто, хоча руки все-таки слід мити.
 Фахівці відзначають, що БФА використовується у виробництві полікарбонатного пластику, який, у свою чергу, застосовується для виготовлення цілого ряду товарів, починаючи з пляшок і спортивного обладнання та закінчуючи побутовою електронікою. Ряд досліджень показав, що БФА – ендокринний руйнівник. Іншими словами, ... Читати далі »
Категорія: Бути здоровим | Переглядів: 1464 | Додав: unk | Дата: 05.11.2011


Швидка їжа давно стала невід'ємною частиною побуту сучасної людини. Протягом десятка років і Україна так глибоко засвоїла цей «здобуток» західної цивілізації, що чимало громадян вже й не уявляють собі життя без гамбургера, хот-дога чи фрі.

А даремно...

 
Трохи історії

Історія фаст-фуду - швидкої їжі - почалася ще в античності. Якщо в Давній Греції все-таки воліли готувати їжу самостійно, то римляни нерідко взагалі відмовлялися від приготування, у деяких будинках і кухні не було. Зате в містах не бракувало закладів харчування.

Професор Філіп Фернандес-Арместо у своїй книзі «Історія їжі» стверджує, що середньостатистичний давній римлянин споживав фаст-фуду більше, ніж, скажімо, сучасний житель Нью-Йорка. Різниця лише в тому, що швидке харчування давніх римлян було свіжіше й корисніше, ніж сучасні хот-доги й гамбургери.

... Читати далі »
Категорія: Бути здоровим | Переглядів: 1850 | Додав: unk | Дата: 01.10.2011

Категорія: Бути здоровим | Переглядів: 825 | Додав: unk | Дата: 01.10.2011


Повторно розігріта їжа погано засвоюється організмом і майже не містить вітамінів. Однак людина не звертає на це уваги допоки щось не заболить. Ворогами нашого шлунка є також консерви та заморожені продукти.

Сьогодні всі добре знають, що від правильного харчування залежить наше здоров’я й тривалість життя. Проте ніхто про це не задумується, коли розігріває на сковорідці вчорашні котлети.

– Зараз господині, щоб зекономити час, готують їжу для всієї сім’ї на два, три дні і навіть на тиждень. Втім така їжа не дуже добре засвоюється організмом, – переконана головний дієтолог Черкаської області Галина Полинько. – Адже ми їмо не просто, щоб не відчувати голоду, а й щоб наситити наш організм вітамінами, мінералами та мікроелементами, котрі підтримують наш імунітет. І ці корисні речовини швидко руйнуються та практично не зберігаються у стравах, які прост ... Читати далі »
Категорія: Бути здоровим | Переглядів: 1324 | Додав: unk | Дата: 10.05.2011


©2008-2010. УНК.